agenda

Wanderlust

Persis Bekkering op Van Eyck Academie

1 sep-23 december 2019

Persis Bekkering verblijft in het kader van Wanderlust, het programma voor internationale talentontwikkeling van het Letterenfonds, in september en oktober als writer in residence aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Tijdens deze periode werkt ze in een studio op de academie, te midden van veertig internationale kunstenaars, ontwerpers, curatoren en denkers.

Tijdens haar residentieperiode werkt ze aan haar tweede roman, waarvoor ze in 2018 een startersbeurs ontving van het Letterenfonds. Aan de Van Eyck Academie doet ze daarvoor onderzoek naar het einde van de moderne tijd en het gebrek aan verbeeldingsmogelijkheden voor een alternatieve toekomst.

Persis Bekkering

Persis Bekkering debuteerde in januari 2018 met de roman Een heldenleven (Prometheus), die onlangs genomineerd werd voor de shortlist van de ANV Debutantenprijs. Kort proza verscheen in De Gids, De Revisor, DW B, Extra Extra en G. Ze publiceerde essays over feminisme en politiek in o.a. De Nederlandse Boekengids, schrijft over literatuur voor o.a. de Volkskrant, heeft een column in De Gids en is redactielid van De Internet Gids en Theatermaker. Ondertussen werkt ze aan een nieuwe roman.

Meer informatie