agenda

Open Book Festival

Simone Atangana Bekono en Radna Fabias in Kaapstad

4-8 september 2019

Van 4 tot en met 8 september staat Kaapstad in het teken van de letteren tijdens de negende editie van het Open Book Festival. Vanuit Nederland reizen Simone Atangana Bekono en Radna Fabias af naar Zuid-Afrika om deel te nemen aan dit internationale literatuurfestival. Ze zullen voordragen uit hun werk en in gesprek gaan met lokale en internationale collegaschrijvers en het publiek.

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, dat werd bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee 2018. In 2016 nam ze deel aan het Slow Writing Lab, het talentontwikkelingsprogramma van het Letterenfonds i.s.m. de Nederlandse schrijfopleidingen voor nog niet gedebuteerde schrijvers. Ze werkt momenteel aan haar debuutroman, die bij uitgeverij Lebowski zal verschijnen.

Radna Fabias debuteerde in 2018 als dichter met haar bundel Habitus bij De Arbeiderspers. Haar debuut werd lovend ontvangen en werd bekroond met de C. Buddingh-prijs 2018, en in 2019 met de Grote Poëzieprijs, de Awater Poëzieprijs en de Herman de Coninckprijs. Ook ontving Fabias op basis van Habitus een startersbeurs van het Letterenfonds voor het schrijven van haar tweede bundel. Habitus verscheen in Franse vertaling (door Daniel Cunin) onder dezelfde titel bij uitgeverij Caractères.

Simone Atangana Bekono (foto: Gaby Jongenelen) en Radna Fabias (foto: Wouter le Duc)

Simone Atangana Bekono (foto: Gaby Jongenelen) en Radna Fabias (foto: Wouter le Duc)

Links