agenda

Mylo Freeman, Typex en Tommy Wieringa

Edinburgh International Book Festival

16-26 augustus 2019

Van 10 tot en met 26 augustus bruist Schotland zoals ieder jaar weer van de literatuur tijdens het grootste literatuurfestival ter wereld: het Edinburgh International Book Festival. De Nederlandse literatuur wordt er vertegenwoordigd door prentenboekenauteur Mylo Freeman, stripmaker en graphic novelist Typex en romancier Tommy Wieringa.

Mylo Freeman leest voor uit het recentste prentenboek uit haar Prinses Arabella-serie: Hair, It’s a Family Affair!, dat de diversiteit van zwart haar viert, en geeft bovendien een demonstratie van hoe ze haar kleurrijke illustraties maakt.

Typex gaat in gesprek met curator en auteur Keith Hartley over leven en werk van Andy Warhol, over wie ze beiden een boek schreven. Typex’ werkte vijf jaar aan zijn biografie in stripvorm Andy: feitelijke fictie. De vele levens van Andy Warhol, dat vorige zomer in zes landen tegelijk verscheen en nationaal en internationaal enthousiast onthaald werd.

Tommy Wieringa stond in 2019 op de longlist van de prestigieuze Man Booker International Prize met zijn roman The Death of Murat Idrissi, in het Engels vertaald door Sam Garrett. Op het festival treedt hij op samen met Paul Lynch, die met zijn roman Beyond the Sea een aangrijpend reis- en overlevingsverhaal schreef, net als Wieringa deed in De dood van Murat Idrissi.

3 portretten

Links: