agenda

Future Writing

Camp Cushy x Van Abbe

12-18 augustus 2019

Watershed en het Van Abbemuseum werken samen aan Camp Cushy 2019. Gedurende zes dagen huisvest het Van Abbe Museum opkomende literaire kunstenaars en makers die samen met coaches Simon(e) van Saarloos, J├Ârgen Gario en kunstenaar Julius Thiessen zullen onderzoeken hoe Future Writing eruit zou moeten of kunnen zien.

Tijdens de Camp Cushy werken ze aan het versterken van alle perspectieven en onderzoeken wat Future Writing voor hen betekent.

Camp Cushy vindt plaats tijdens de laatste week van de Xenogenesis-tentoonstelling in het museum, de eerste grote tentoonstelling van de in Londen gevestigde The Otolith Group in Nederland. De tentoonstelling is vernoemd naar de Xenogenesis Trilogy van Afrofuturist auteur Octavia E. Butler.

Ter afsluiting van de tentoonstelling en het schrijverskamp zal op 18 augustus een dialoogsessie worden gehouden in het museum met gastcolleges en een bijdrage van de literaire kunstenaars die hebben deelgenomen aan Camp Cushy. Samen met de Otolith Group en andere futuristen.

Camp Cushy wordt ondersteund vanuit de regeling Literaire manifestaties en activiteiten.