agenda

Museum Kranenburgh, Bergen

Schrijversloopje met Erik Lindner

24 juli 2019

Op woensdag 24 juli verzorgt dichter Erik Lindner een lunchrondleiding door Museum Kranenburgh in Bergen. Lindner woont en werkt deze maand in het Adriaan Roland Holsthuis in Bergen (Noord-Holland), de schrijversresidentie van het Bert Schierbeekfonds.

Naast de maandelijkse rondleidingen door medewerkers van het museum, geven ook bekende schrijvers gratis lunchrondleidingen door het museum. Kranenburgh organiseert de rondleidingen door schrijvers in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het A. Roland Holst Fonds. Tijdens deze 'loopjes' vertellen de schrijvers over hun ervaringen in Bergen en over de kunstwerken in Kranenburgh die hen inspireren.

Erik Lindner

Erik Lindner (1968) is een Nederlands dichter. Hij wordt gepubliceerd door Van Oorschot en is vertaald in het Duits, Frans en Italiaans. Hij begon op zijn zestiende met het voordragen van po√ęzie. In de jaren tachtig verschenen enkele bundels bij kleine uitgeverijen. In 1996 debuteerde hij bij uitgeverij Perdu met Tramontane. In 2013 verscheen bij de Bezige Bij zijn eerste roman, Naar Whitebridge. Lindner is tevens oprichter en redacteur van het tijdschrift Terras. Daarnaast schrijft hij recensies voor onder meer Ons Erfdeel.

Links