agenda

May you live interesting times

Dichters in de Prinsentuin

12-14 juli 2019

Op 12, 13 en 14 juli 2019 wordt de tweeëntwintigste editie van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin in Groningen gevierd. Het thema dit jaar is ‘May you live in interesting times’. Tijdens de avondprogramma’s van Dichters in de Prinsentuin gaan meer dan zeventig dichters op zoek naar de actualiteit en het engagement in de poëzie.

Gastprogrammeur van dit jaar, de Engelse dichter en uitgever David Ashford, noemt de afgelopen tien jaar de golden age van de poëzie in Groot-Brittannië. Naast de Brexit-kwestie spelen er maatschappelijke thema’s zoals het klimaat, dierenwelzijn, emancipatie en immigratie, die op dit moment ook aan onze kant van de Noordzee actueel zijn.

Vrijdag 12 juli

Op vrijdagavond presenteren geëngageerde dichters uit het Nederlandse en Engelse taalgebied hun kijk op de interesting times waarin we leven. Onder begeleiding van toetsenist Jochem Braat dragen Tsead Bruinja, Simone Atangana Bekono, Dominique De Groen, Radna Fabias, Michael Tedja, Julia Lewis, Verity Spott en Juha Virtanen voor uit eigen en vertaald werk.

Zaterdag 13 juli

Zaterdagavond interviewt journaliste, schrijfster en programmamaakster Hassnae Bouazza de Engelstalige dichters Verity Spott en Juha Virtanen en de Nederlandse dichters Dean Bowen en Obe Alkema. Op welke manier heeft de actualiteit een plek in de poëzie van deze dichters en is dit een bewuste keuze? Wat doet het schrijven over bepaalde onderwerpen met de manier waarop je gelezen wordt? En zijn er verschillen in de rol die engagement speelt in poëzie in Nederland en in Engeland?

Dagprogramma

Naast de avondprogrammering is Dichters in de Prinsentuin traditiegetrouw zaterdag en zondag overdag te vinden in de Prinsentuin op Martinikerkhof 23. Kom naar de kweekvijver voor dichterlijk talent van alle leeftijden, gratis toegankelijk.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties (incidenteel).

Meer informatie