agenda

Jan van Eyck Academie, Maastricht

Laura Broekhuysen ontmoet Robbert Welagen

11 juli 2019

Writer-in-residence aan de Jan van Eyck Academie Laura Broekhuysen gaat in gesprek met schrijver Robbert Welagen op donderdag 11 juli om 20.00 uur. Gespreksonderwerpen zijn hun nieuwste romans en het schrijfproces: hoe vinden zij het ritme van hun verhalen en vangen ze de beleving van tijd en ruimte in hun boeken?

In de week van het gesprek verschijnt Flessenpost uit Reykjavik, het nieuwe boek van Laura Broekhuysen bij Querido. Antoinette, het nieuwste boek van Robbert Welagen, is net verschenen bij Nijgh & Van Ditmar. Het gesprek zal worden geleid door schrijver, dichter en Van Eyck adviseur Erik Lindner, de boekverkoop wordt verzorgd door boekhandel De Tribune. Alle publiek is gratis welkom, vanaf 20.00 uur in het auditorium van de Van Eyck Academie in Maastricht.

Laura Broekhuysen (foto: Marit Broekhuysen) en Robbert Welagen (foto: Koos Breukel)

Foto Laura Broekhuysen: Marit Broekhuysen, foto Robbert Welagen: Koos Breukel

Laura Broekhuysen (1983) studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens haar afstuderen kwam haar debuut Twee linkerlaarzen uit dat werd genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs en voor de Vrouw & Kultuur DebuutPrijs. In 2011 volgde Hellend vlak, een roman gesitueerd in de IJslandse Westfjorden. In 2014 emigreerde Broekhuysen met haar gezin naar IJsland. Vanuit hun nieuwe woonplek schreef zij een reeks stukken die werd gebundeld in het boek Winter-IJsland, mijn eerste jaar in een verlaten fjord (Querido, 2016). Het boek stond op de shortlist van zowel de Bob den Uyl Prijs als de Confituur Boekhandelsprijs. Haar nieuwste roman Flessenpost uit Reykjavik verschijnt in juli.

Robbert Welagen (1981) debuteerde met Lipari (2006, Selexyz Debuutprijs, longlist Libris Literatuur Prijs). In 2008 verscheen het opnieuw lovend ontvangen Philippes middagen en in datzelfde jaar ontving hij het Charlotte Köhler Stipendium. Daarna verschenen Verre vrienden (2009, shortlist BNG Literatuurprijs), Porta Romana (2011) en Het verdwijnen van Robbert (2013, shortlist Libris Literatuur Prijs en BNG Literatuurprijs). De opvolger In goede handen verscheen in 2015, net als zijn detective Nachtwandeling. Zijn korte verhalen verschenen o.a. in HP/De Tijd en De Groene Amsterdammer.

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010), Acedia (2014) en Zog (2018). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge.

Meer informatie

writer in residence Laura Broekhuysen in gesprek met schrijver Robbert Welagen