agenda

Wanderlust

Laura Broekhuysen op Van Eyck Academie

2 jun-31 juli 2019

Laura Broekhuysen verblijft in het kader van Wanderlust, het programma voor internationale talentontwikkeling van het Letterenfonds, in juni en juli op de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Tijdens deze periode werkt ze in een studio op de academie, te midden van veertig internationale kunstenaars, ontwerpers, curatoren en denkers.

Aan de Van Eyck Academie zal ze experimenteren met ruimtelijk werk en beeld om haar teksten nieuw leven in te blazen en zo te onderzoeken hoe nieuwe disciplines haar gedichten zullen veranderen.

Laura Broekhuysen

Laura Broekhuysen (1983) studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens haar afstuderen kwam haar debuut Twee linkerlaarzen uit dat werd genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs en voor de Vrouw & Kultuur DebuutPrijs. In 2011 volgde Hellend vlak, een roman gesitueerd in de IJslandse Westfjorden. In 2014 emigreerde Broekhuysen met haar gezin naar IJsland. Vanuit hun nieuwe woonplek schreef zij een reeks stukken die werd gebundeld in het boek Winter-IJsland, mijn eerste jaar in een verlaten fjord (Querido, 2016). Het boek stond op de shortlist van zowel de Bob den Uyl Prijs als de Confituur Boekhandelsprijs. Haar nieuwste roman Flessenpost uit Reykjavik verschijnt in juli.

Meer informatie

writer in residence Laura Broekhuysen in gesprek met schrijver Robbert Welagen