nieuws

Kinderboekengift aan Parijs

13 juni 2019

In het kader van een bijzondere samenwerking tussen Amsterdam en Parijs op cultuurgebied, doet het Letterenfonds een schenking van kinder- en jeugdboeken aan de Médiathèque Françoise Sagan in Parijs. Met dank aan vijftien uitgevers is een gift van maar liefst 92 boeken samengesteld. 72 daarvan zijn Nederlandstalig, 20 boeken zijn Franse vertalingen van Nederlandse kinder- en jeugdboeken.

Aanstaande vrijdag 14 juni zal Agnes Vogt, afdelingshoofd en specialist kinder- & jeugdliteratuur van het Letterenfonds de gift presenteren tijdens in het Atelier Néerlandais in Parijs tijdens een persconferentie.

Uitgevers

De gift kwam tot stand met de hulp van de uitgeverijen Querido, Singel Uitgeverijen, Rubinstein, Leopold, Lemniscaat, Gottmer, Lannoo, Van Goor, De Fontein, Book Island, Studio Marie, Hoogland & Van Klaveren, Anne Frank Stichting, Ploegsma en Mercis Publishing.

Paris-Amsterdam Rendez-Vous 2019

Amsterdam en Parijs vieren in 2019 de culturele banden tussen beide steden onder de noemer Paris – Amsterdam Rendez-Vous 2019. Tussen mei en november dit jaar vinden er meer dan 50 culturele activiteiten binnen de campagne in beide steden plaats. Paris – Amsterdam Rendez-Vous 2019 is een samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, de stad Parijs (Ville de Paris) en het Institut Français, ondersteund door onder andere de Nederlandse ambassade in Parijs, de Franse ambassade in Den Haag, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Nederlands Letterenfonds en amsterdam&partners.

Ook de letteren worden betrokken bij deze culturele uitwisseling: het Nederlands Letterenfonds en Bibliocité, de overkoepelende organisatie voor culturele programma’s in Franse bibliotheken, organiseren gezamenlijk een aantal programma’s met betrekking tot literatuur. Dit voorjaar wordt er gefocust op kinder- en jeugdliteratuur en na de zomer staat volwassen literatuur centraal.

Meer informatie is te vinden op www.iamsterdam.com/parisamsterdam