agenda

Finale Write Now!

30 juni 2019

Op zondag 30 juni wordt tijdens de finale van Write Now! bekendgemaakt wie de winnaars zijn van dé wedstrijd voor jong schrijftalent. Tijdens de finale in UBIK Rotterdam worden de finalisten geïnterviewd door presentatoren Milou Adjanga en Kevin Amse, en draagt jurylid Lotte Dodion haar poëzie voor. Ook zal spokenword-artiest Elten Kiene een optreden verzorgen.

Write Now! is de wedstrijd voor jong schrijfttalent uit Nederland en Vlaanderen met oud-winnaars als Lize Spit, Niña Weijers en Maartje Wortel. Deze editie stuurden ruim achthonderd jongeren uit Nederland en Vlaanderen hun tekst in om kans te maken op de felbegeerde titel van winnaar Write Now! 2019. Naast de eersteprijswinnaars van de tien regionale voorronden, bemachtigden vijf tweede- en derdeprijswinnaars met een wildcard alsnog een plek in de finale. De finalisten kregen drie weken de tijd om een nieuwe tekst te schrijven.

Jury

De finalejury van Write Now! 2019 bestaat uit Anne Giesen (juryvoorzitter, winnaar Write Now! 2018), Lotte Dodion (dichter), Arno Koek (eigenaar boekhandel Blokker, voormalig lid Boekenpanel DWDD) Anouk Prins (projectmedewerker bij Passionate Bulkboek) en Marnix Verplancke (literair recensent).

Prijzen

De hoofdprijs bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven, optredens op Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt, en publicaties in VakTaal en op Hebban.nl. De tweedeprijswinnaar wint een iPad en de derdeprijswinnaar een boekenpakket (beide mogelijk gemaakt door Libris). De tweede en derde prijs bestaan verder uit een coachingsgesprek met redacteur Bertram Mourits en een workshop of schrijfdag bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 30 juni

  • Locatie: UBIK (Boomgaardsstraat 69, Rotterdam)

  • Prijsuitreiking: 15.30 - 17.00 uur (inloop vanaf 15.00 uur)

  • Meer informatie: writenow.nu