agenda

Met vertaler Wil Hansen

ELP-leesclub: ‘Onder de Drachenwand’ van Arno Geiger

4 juni 2019

Op dinsdagavond 4 juni leiden boekhandelaren Maartje Kroonen (Boekhandel Bijleveld) en Nienke Willemsen (De Literaire Boekhandel) een leesclub over de roman Onder de Drachenwand van Arno Geiger. De Nederlandse vertaling van deze roman, van de hand van Wil Hansen, is genomineerd voor de Europese Literatuurprijs. Wil Hansen is deze avond ook bij de leesclub aanwezig om meer te vertellen over de roman en het vertalen ervan.

Tien jaar geleden vond Arno Geiger op een vlooienmarkt een pakje brieven die afkomstig waren uit het dorp aan de voet van de Drachenwand. Ze maakten een roman in hem wakker die een decennium lang in zijn achterhoofd lag te rijpen, en zou uitgroeien tot het verhaal van Veit Kolbe, een soldaat die gewond terugkeert uit Rusland in 1944 en een paar maanden doorbrengt in het bergdorpje Mondsee, onder de steile Drachenwand.

Op De Leesclub van Alles een recensie en interview met Geiger: "Met mijn roman wou ik geen groot politiek gebaar maken, maar wel meer algemene, misschien ook belangrijkere vragen stellen: wat is een mens en wanneer mag hij zeggen dat hij een humaan leven heeft geleid? Zowel toen als vandaag.” Op de site van Athenaeum kunt u vast een leesfragment van de roman proeven.

Praktische info

  • Dinsdagavond 4 juni, 19.30: Boekhandel Bijleveld, Janskerkhof 7, Utrecht
  • Leesclub over Onder de Drachenwand van Arno Geiger met vertaler Wil Hansen
  • Moderatoren: Maartje Kroonen (Boekhandel Bijleveld) en Nienke Willemsen (Literaire Boekhandel)
  • Reserveer per mail via de boekhandel: [email protected] of [email protected]
  • Entree: 10 euro