agenda

Expeditie Poetry: China

2 juni 2019

In de programmareeks Expeditie Poetry trekt De Nieuwe Liefde de wereld rond om bijzondere poëzie te verkennen en presenteren. De derde editie is gewijd aan Chinese poëzie. In weinig landen is de afgelopen eeuw zoveel veranderd, en economisch en wereldpolitiek opzicht kan niemand meer om China heen, maar hoe zit dat eigenlijk met de taal en de poëzie?

Daarover vertellen zondagmiddag 2 juni hoogleraar Chinese taal en literatuur Maghiel Crevel en vertaler Silvia Marijnissen meer. Loi Che Rakhorst-Chan zal tijdens het programma Chinese gedichten kalligraferen op het podium.

Expeditie Poetry

In de nieuwe programmareeks Expeditie Poetry wordt rondgetrokken over de wijde wereld. Van Perzië naar Zuid-Afrika, van Suriname naar Japan, van Syrië naar China, en dat alles in poëzie. Gidsen vertellen over de poëzie van het land, moedertaalsprekers lezen voor, muzikanten zorgen voor muziek achter de woorden. De Nieuwe Liefde onderzoekt in het ene land hoe poëzie een houvast vormt, in het andere hoe ze het web op surft en in het volgende hoe ze spreekt in uiteenlopende talen. Ieder programma is een ontdekkingstocht met kenners, liefhebbers, lezers, muzikanten en dichters.

‘Heiden, afgodendienaar, vuuraanbidder, wie of wat je ook bent, kom!’

— Rumi

Redactie en presentatie: Mirjam van Hengel, schrijver, programmamaker en (poëzie)redacteur.

Links