agenda

Dag van de Jonge Jury

5 juni 2019

Op woensdag 5 juni wordt de Dag van de Jonge Jury gevierd in TivoliVredenburg in Utrecht. Op deze dag wordt de Prijs van de Jonge Jury uitgereikt, de prijs voor het beste jeugdboek. De kanshebbers met de meeste stemmen zijn Fright Night (Maren Stoffels), Snitch (Margje Woodrow) en Wild (Mel Wallis de Vries).

Voorafgaand aan de prijsuitreiking ontmoeten de leerlingen hun favoriete auteurs, volgen zij workshops en is er een uitgebreid gangenprogramma. Optredens worden verzorgd door zanger Jeronimo, dansgroep Furious Flow en Vinchenzo.

De Jonge Jury

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs en beleeft dit jaar zijn achttiende editie. Stichting Lezen en Passionate Bulkboek zetten zich samen met scholen, bibliotheken en boekhandels in om het leesplezier onder jongeren te vergroten en hen een mening te leren vormen over de boeken die zij lezen.

Praktische informatie - Datum: woensdag 5 juni - Tijd: 11.00 - 15.00 uur (deuren open om 10 uur) - Locatie: TivoliVredenburg (Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht)

Links - Dag van de Jonge Jury