agenda

ICORN-conferentie

Stories For Freedom Festival

28-2 mei 2019

Van 28 mei tot en met 2 juni vindt in Rotterdam het Verhalen voor Vrijheid / Stories For Freedom Festival plaats. Verhalenhuis Belvédère organiseert dit literaire publieksprogramma rondom de jaarlijkse conferentie van het International Cities of Refuge Network (ICORN), dat van 29 tot en met 31 mei neerstrijkt in Rotterdam. Meer dan driehonderd gevluchte schrijvers, musici, kunstenaars, experts en stadsfunctionarissen van over de gehele wereld ontmoeten elkaar tijdens de ICORN-conferentie onder de titel ‘At Home, Everywhere’.

Met elkaar verkennen zij wat het betekent om thuis te zijn in de wereld van vandaag. In hoeverre kan een nieuw en veilig land, stad of regio voor ontwortelde en ontheemde schrijvers en kunstenaars ruimte bieden om een thuis te ervaren, zich te verbinden, te creëren en bij te dragen?

Tijdens het literaire publieksprogramma onder meer optredens van de eerste Rotterdamse vluchtschrijver, de Syrische dichter Adnan Aloada en een literaire tour langs verschillende locaties in de Rotterdamse wijk Katendrecht waar schrijvers en dichters hun verhaal vertellen.

Links