agenda

Het Mooie Kinderboekenfestival

16-23 juni 2019

https://kinderboekenfestival.nl/

Na twee uitverkochte edities in Amsterdam, breidt het Mooie Kinderboekenfestival zich in 2019 uit naar drie verschillende locaties verspreid door het land. Op zondag 26 mei strijkt het festival neer in de Amsterdamse Tolhuistuin, op zondag 16 juni in de Verkadefabriek te Den Bosch en zondag 23 juni in Theater de Tamboer in Hoogeveen.

Tijdens dit bonte festival kunnen kinderen van 4 t/m 10 jaar zich onderdompelen in de werelden uit achttien verschillende mooie kinderboeken. Zo kunnen de kleinsten in een reusachtig doolhof op zoek gaan naar de verstopte olifant uit Heb jij misschien olifant gezien? of de Konijnentango leren dansen op een spiegelvloer.

Oudere kinderen mogen stop-motionfilmpjes maken in het sprookjesachtige decor van Vosje, of opstijgen in een heuse raket en leren over het ontstaan van de aarde in Het hele soepzootje. Kinderen vanaf acht jaar worden rechter voor een dag in de rechtbank van De Zweetvoetenman of volgen een workshop graffiti spuiten rondom ZEB. Aanwezige schrijvers en illustratoren zijn onder anderen Marije Tolman, Janneke Schotveld, Koos Meinderts, Ingrid & Dieter Schubert en Hans & Monique Hagen.

Organisatie

De ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken is dit jaar gemaakt door een comité bestaande uit recensent Bas Maliepaard, schrijfster Mylo Freeman en ondernemer Merel de Vink. Het Mooie Kinderboekenfestival wordt ondersteund door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Literaire manifestaties en activiteiten.