agenda

Wintertuin Curaçao Festival

24-25 mei 2019

Op 24 en 25 mei nemen Luan Buleshkaj, Gershwin Bonevacia, Babs Gons, Cees De Beer, Onias Landveld en Naomi Veldwijk deel aan de eerste editie van het Wintertuin Curaçao Festival, een inclusief, meertalig storytelling- en literatuurfestival voor alle leeftijden.

Op zaterdagavond is er een showcase van Mensen Zeggen Dingen, een netwerk van dichters, literair performers en spoken-wordartiesten waaraan deze dichters verbonden zijn. Tijdens de showcase behandelen de artiesten het thema Identiteit ieder op hun eigen manier. De showcase zal gepresenteerd worden door Gershwin Bonevacia, die zelf ook voor zal dragen.

Spoken word

De Schrijverscentrale en het Nederlands Letterenfonds bieden vanaf dit schooljaar de mogelijkheid om spoken-wordperformers voor de klas te halen. De Schrijverscentrale bemiddelt voor een twintigtal artiesten, bovendien kan daarbij een extra subsidie worden verleend dankzij een bijdrage van het Letterenfonds. Dit aanbod staat open voor alle schooltypes, van vmbo tot hbo, en geldt zowel voor optredens als voor workshops.

Links