agenda

Expeditie Poetry #2

Dubbeltaal: van Suriname naar Nederland

12 mei 2019

In de programmareeks Expeditie Poetry trekt De Nieuwe Liefde de wereld rond om bijzondere poëzie te verkennen en presenteren. Deze tweede editie is gewijd aan de Surinaamse poëzie.

Michiel van Kempen, samensteller van de Spiegel van de Surinaamse poëzie vertelt over hoe Surinaamse poëzie zich zowel in Suriname als in Nederland ontwikkelde, dichter Antoine de Kom leest eigen werk en vertelt over de betekenis van poëzie voor zijn grootvader, onafhankelijkheidsstrijder Anton de Kom en poetryslammer Elten Kiene brengt eigen werk en laat de woordkunst van nu zien.

Expeditie Poetry

In de nieuwe programmareeks Expeditie Poetry wordt rondgetrokken over de wijde wereld. Van Perzië naar Zuid-Afrika, van Suriname naar Japan, van Syrië naar China, en dat alles in poëzie. Gidsen vertellen over de poëzie van het land, moedertaalsprekers lezen voor, muzikanten zorgen voor muziek achter de woorden. De Nieuwe Liefde onderzoekt in het ene land hoe poëzie een houvast vormt, in het andere hoe ze het web op surft en in het volgende hoe ze spreekt in uiteenlopende talen. Ieder programma is een ontdekkingstocht met kenners, liefhebbers, lezers, muzikanten en dichters.

Dit voorjaar zijn de eerste drie programma’s, na deze tweede Surinaamse editie kun je nog duiken in de Chinese poëzie. Redactie en presentatie: Mirjam van Hengel, schrijver, programmamaker en (poëzie)redacteur.

Links