agenda

Spui25, Amsterdam

Bekendmaking shortlist Europese Literatuurprijs 2019

18 juni 2019

Vijf van de twintig romans op de longlist van de Europese Literatuurprijs 2019 zullen door een vakjury worden geselecteerd voor de shortlist. Welke vijf dat zijn wordt op dinsdagavond 18 juni bekendgemaakt door juryvoorzitter Abdelkader Benali en vijf lofredenaars. Publiek is van harte welkom bij deze feestelijke avond in Spui25 in Amsterdam.

Elders op deze website vindt u een overzicht van de longlist van de Europese Literatuurprijs 2019. Bijzonder is dat deze prijs zowel de auteur als de vertaler van het winnende boek bekroont.

Op de website van Athenaeum Boekhandel kunt u met alle genomineerde titels nader kennismaken via een leesfragment, recensie of toelichting van de vertalers.

De shortlist en de winnaar worden geslecteerd door een vakjury bestaande uit schrijver Abdelkader Benali (voorzitter), recensent en schrijver Thomas Heerma van Voss, ELP-laureaat en literair vertaler Paula Stevens, en boekhandelaren Janna Navis (Dominicanen, Maastricht) en Demir Lugonja (Van Piere, Eindhoven). De prijsuitreiking volgt in het najaar op het Crossing Border festival in Den Haag.

Publiek is van harte welkom bij de feestelijke bekendmaking van de shortlist. Reserveren is noodzakelijk, dit kan via Spui25.

longlist covers