agenda

De Revisor presenteert

Het personage: de materiaalman

17 mei 2019

Literair tijdschrift De Revisor presenteert in 2019 een eigen programmareeks: Het personage, een viertal avonden waarop steeds een ander personage tot leven gebracht wordt door schrijvers en kunstenaars op een bijzondere locatie. Op 17 mei kun je tijdens de derde editie het terrein van de materiaalman verkennen bij Amsterdamse voetbalclub Wartburgia.

Vijf schrijvers, een fluitist en een beeldend kunstenaar geven de materiaalman een stem. Een avond over beladen (sport)materialen, twaalftoonsmuziek en compositiemethodes, kunstwerken om geen afscheid van te nemen en een ode aan een uitstervend beroep.

Het personage

Het personage is een reeks literaire dwaaltochten door bijzondere gebouwen in Amsterdam. In een augurkenfabriek, hotel, veilinghuis en voetbalclub brengen schrijvers en kunstenaars elk programma een ander personage tot leven. Vier avonden waarin gebouw, geschiedenis en personage met elkaar verbonden raken. Het personage wordt ondersteund door het Letterenfonds via de regeling Literaire manifestaties en activiteiten.

Praktische info

  • Inloop: 19.15, aanvang 19.30 uur
  • Locatie:Voetbalclub Wartburgia, Drie Burgpad 3, Amsterdam
  • Tickets (€ 10 / € 18 voor een passepartout voor twee avonden)
  • Meer info: De Revisor