agenda

Marjolijn Hof

Annie M.G. Schmidtlezing

15 mei 2019

Op woensdag 15 mei houdt Marjolijn Hof de 20e Annie M.G. Schmidtlezing 2019. In het Kinderboekenmuseum in Den Haag zal ze haar visie geven op actuele ontwikkelingen in de kinder- en jeugdliteratuur. De titel van haar lezing luidt: ‘Een noodzakelijk kwaad?’.

Voordat Marjolijn Hof zich fulltime aan het schrijven wijdde, werkte ze bijna twintig jaar als jeugdbibliothecaris. In 1999 debuteerde ze met De bloem van de buurt. Na diverse prenten- en peuterboeken verscheen in 2006 haar eerste jeugdroman, Een kleine kans, die bekroond werd met de Gouden Griffel, de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs en de Prijs van de Jonge Lezer, en onder de titel Patatje Oorlog werd verfilmd. In 2014 kreeg ze de Woutertje Pieterse Prijs voor De regels van drie. Haar boeken zijn in veertien talen vertaald. In 2018 verscheen haar recentste boek, Lepelsnijder.

Annie M.G. Schmidtlezing

De Annie M.G. Schmidtlezing is al bijna twintig jaar een begrip in de wereld van de kinder- en jeugdliteratuur. Elk jaar geeft een gelauwerd schrijver op persoonlijke wijze zijn kijk op de (studie van de) kinder- en jeugdliteratuur. Bekende auteurs uit Nederland en Vlaanderen hebben in de afgelopen jaren de lezingen verzorgd, onder wie Paul Biegel, Imme Dros, Harm de Jonge, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Edward van de Vendel, Rindert Kromhout en Anna Woltz.

De lezing wordt georganiseerd door het Literatuurmuseum Den Haag in samenwerking met Stichting Lezen, het Nederlands Letterenfonds en de Stichting IBBY-Nederland. De lezing wordt als podcast opgenomen en uitgezonden door de Grote Vriendelijke Podcast.

De lezing begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en wordt gehouden in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Na afloop wordt een drankje aangeboden. Toegang bedraagt € 9. Meer info en tickets beschikbaar via het Kinderboekenmuseum.

Links