nieuws

Les Phares du Nord

Café Amsterdam

14 mei 2019

Van 14 tot en met 16 mei vindt het festival Café Amsterdam in het Maison de la Poésie plaats. Drie avonden boordevol literatuur, debat, kunst en muziek. Iedere avond wordt het Maison de la Poésie, het belangrijkste literaire podium van Parijs, omgetoverd tot een Amsterdamse bruine kroeg. Jan Brokken, Adriaan van Dis, Anna Enquist, Lieve Joris, Herman Koch, Eva Meijer, Hagar Peeters, Frank Westerman, Tommy Wieringa zullen tijdens het festival in gesprek gaan met Franse auteurs en journalisten.

Les Phares du Nord - het vervolg

Met Les Phares du Nord wordt de literatuur uit Nederland en Vlaanderen gepresenteerd in Frankrijk – de tweede boekenmarkt in Europa en de vijfde boekenmarkt ter wereld. Deze intensieve campagne bracht vorig jaar al honderd Nederlandse en Vlaamse auteurs naar zo’n twintig Franse literaire festivals, beurzen en andere podia.

In 2019 zijn enkele tientallen Nederlandse auteurs in alle genres uitgenodigd door een vijftiental literaire festivals in Frankrijk. Zo is Nederland in juni gastland op het grootste poëziefestival van Frankrijk, de Marché de la Poésie, om in november groots over de finish te gaan als gastland op het Littératures Européennes festival in Cognac.

Links