agenda

Genade

Onder de vulkaan #7

28 april 2019

In de zondagse talkshow Onder de vulkaan ontvangen presentatoren Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr’acte in Groningen. De laatste aflevering van dit seizoen staat geheel in het teken van het thema: Genade.

Klaar is de misschien wat wrange titel van het laatste boek van F. Starik. Vriendin en schrijfster Vrouwkje Tuinman stelde het samen na zijn plotselinge dood vorig jaar. Starik schrijft over zijn dementerende moeder en over zijn tanende gezondheid. Vrouwkje Tuinman vertelt hoe ze zijn werk levend houdt.

Actueel, zo vlak voor 4 en 5 mei: Mieke Meiboom spreekt over haar boek Foute Groningers? Wat bevrijding betekende voor de een werd de gevangenschap van de ander. Wanneer was je fout en waarom? Over de pijnlijke en moeizame werkelijkheid in de eerste naoorlogse jaren.

In de wereld van schilder/tekenaar Rinke Nijburg stuit het hedendaagse op de mythe. Inspiratiebron is de rijke beeldcultuur van het katholicisme en van oosterse religies zoals het boeddhisme en hindoeïsme. Maar kent de kunstenaar genade, voor zijn werk, zichzelf, anderen? En hoe verbeeld je genade?

Culinair bakker Toine Akersloot presenteert een recept voor genadebrood. Met proeverij.

  • Locatie: Grand Theatre, Groningen
  • Datum en tijd: 28 april, 15.00 uur
  • Kosten: € 8,50/€ 6,50 (CJP/student)

Onder de vulkaan wordt gesubsidieerd door het Letterenfonds vanuit de regeling literaire manifestaties en activiteiten.

Links