agenda

Wanderlust

Nina Polak op Van Eyck Academie

2 apr-2 juli 2019

Nina Polak verblijft in het kader van Wanderlust, het programma voor internationale talentontwikkeling van het Letterenfonds, van 2 april tot 2 juni op de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Tijdens deze periode werkt ze in een studio op de academie, te midden van veertig internationale kunstenaars, ontwerpers, curatoren en denkers.

Op de Jan Van Eyck Academie zal ze werken aan een essay over het (roman)personage van de toekomst en onderzoek doen voor een nieuwe roman en een serie artikelen rond het thema mens en machine.

Nina Polak

Nina Polak (1986) studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en aan de New School University in New York. Ze is redacteur bij De Correspondent. Haar debuutroman We zullen niet te pletter slaan kwam uit in 2014. Haar tweede roman Gebrek is een groot woord, waarvoor ze een startersbeurs van het Letterenfonds kreeg toegekend, verscheen in januari 2018. In 2018 won Polak de BNG Bank Literatuurprijs 2018 voor aanstormend literair talent. Samen met Joost de Vries stelde ze de essaybundel De wereld in jezelf. De Nederlandse en Vlaamse literatuur van de 21e eeuw in 60 essays samen dat in december 2018 verscheen.

Meer informatie

Podcast: schrijversgesprek Nina Polak en Hanna Bervoets