nieuws

J.C. Bloemprijs naar Jonathan Griffioen

4 april 2019

Jonathan Griffioen (1987) heeft met zijn bundel Gedichten met een mazda 626 de J.C. Bloem-poëzieprijs gewonnen. Deze landelijke prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan de tweede bundel van een veelbelovende jonge dichter, en is daarmee een aanmoediging voor de continuïteit van het dichterlijk talent. Griffioens bundel kwam tot stand met een debutantenbeurs van het Letterenfonds.

Hij liet genomineerden Charlotte Van den Broeck en Daniël Vis achter zich. De jury, die bestond uit Roger van Boxtel, Hanz Mirck en Willem Thies, was onder de indruk van het uitzonderlijke niveau van alle drie genomineerde bundels: “de vruchten van drie begaafde dichters”. Griffioen werd geprezen voor zijn unieke, eigen stem.

Gedichten met een Mazda 626 van Jonathan Griffoen is een heel persoonlijke bundel met grote spankracht. Onvergelijkbaar. Intrigerend, indringend, prikkelend, aangrijpend, geestig, bezwerend, ritualistisch.

— Uit het juryrapport

De prijs bestaat uit € 2.500 wordt op zondag 7 april uitgereikt in Steenwijk. Publiek is welkom bij het programma rond de uitreiking.

Links

Jonathan Griffioen