nieuws

Enquête

Duurzaamheid in de culturele sector

3 april 2019

De recente klimaatmars, het klimaatakkoord, klimaatspijbelaars: in de media en in de politiek is steeds meer en steeds vaker aandacht voor klimaatverandering en verduurzaming. Ook in de cultuursector worden verschillende initiatieven ontplooid om de sector duurzamer te maken. Tegelijkertijd ontbreekt momenteel een overkoepelend inzicht in de mate waarin en de manier waarop duurzaamheid in de cultuursector leeft. Daarom starten de Boekmanstichting en Bureau 8080 een onderzoek naar duurzaamheid binnen de culturele sector. Uw medewerking daaraan wordt gewaardeerd.

Doel van het onderzoek van de Boekmanstichting en Bureau 8080 is om meer te weten te komen over de manieren waarop verschillende culturele organisaties met duurzaamheid bezig zijn, over eventuele knelpunten die zij daarbij ervaren, en over wensen die er mogelijk bestaan voor ondersteuning bij het aanpakken van verduurzaming. Het onderzoek fungeert zo als inventarisatie binnen de sector, en biedt tevens praktische aanknopingspunten voor organisaties en beleidsmakers.

Voor het onderzoek nodigen de onderzoekers culturele organisaties uit om een digitale vragenlijst in te vullen via Survey Monkey: enquête duurzaamheid. Het invullen hiervan duurt circa 10 minuten en vereist geen exacte organisatiecijfers.

foto

De resultaten van de enquête worden volledig anoniem (en enkel voor dit onderzoek) door de Boekmanstichting verwerkt in een digitale publicatie, die later dit jaar zal verschijnen.

De Boekmanstichting en Bureau 8080 hopen van harte dat veel organisaties bereid zijn om de enquête in te vullen. Of zij nu veel doen aan verduurzaming of juist weinig: in beide gevallen is deze kennis onmisbaar om een breed, gedegen en praktisch bruikbaar beeld van de sector te kunnen geven.

Vragen naar aanleiding van dit onderzoek kunnen gericht worden aan de Boekmanstichting, telefonisch via 020-6243736 of online via de website.