nieuws

Auke Hulst en Peter Middendorp

Twee winnaars Beste Groninger Boek

1 april 2019

De jury van het Beste Groninger Boek besloot dit jaar zowel Auke Hulst als Peter Middendorp tot winnaar te kronen in de categorie fictie: “De jury heeft voor beide schrijvers en voor beide boeken evenveel bewondering en heeft besloten dat een voorkeur in dit uitzonderlijke geval niet aan de orde is.” Auke Hulst werd bekroond voor zijn roman Zoeklicht op het gazon, en Peter Middendorp voor Jij bent van mij. Beide boeken kwamen tot stand met subsidie van het Letterenfonds.

Ieder argument voor de keuze voor het ene boek, geldt ook voor het andere. De ene schrijver is in Groningen geboren en met een voet vertrokken, de ander is hier ingeburgerd.

In de categorie non-fictie werd Sander de Hosson bekroond voor Slotcouplet: Ervaringen van een longarts. De winnaars ontvingen op de slotdag van de Boekenweek uit handen van juryvoorzitter Wilma Mansveld de prijs. De andere door de jury genomineerde auteurs voor het Beste Groninger Boek 2019 waren Henk Blanken, Maaike Meijer, Ineke Noordhoff en Doeke Sijens in de categorie non-fictie, en Erik Betten, Martine de Jong en Lammert Voos in de categorie fictie.

Links