agenda

Kinderboekenbeurs Bologna

1-4 april 2019

Van 1 tot en met 4 april is de Italiaanse stad Bologna het centrum van de kinder- en jeugdliteratuur, tijdens de 56e editie van de ‘Fiera del libro per ragazzi’, een van de grootste en meest vooraanstaande kinderboekenbeurzen ter wereld. Namens het Letterenfonds zijn Agnes Vogt en Lucette Châtelain op de beurs aanwezig met een stand (E21 in hal 30) die ingericht is met beelden uit Vosje van Marije Tolman, geschreven door Edward van de Vendel.

De kinderboekenambassadeux Hans en Monique Hagen en hun opvolger (met ingang van april) Manon Sikkel reizen mee naar de beurs om hun internationale collega's te ontmoeten. Inmiddels bestaan er in meer dan tien landen ambassadeurs; op initiatief van het Letterenfonds en Stichting Lezen heeft Nederland sinds 2013 een Kinderboekenambassadeur, geïnspireerd op het Britse Children’s Laureate.
Illustrator Sylvia van Ommen zal verslag uitbrengen van wat er te zien en te doen is in de digitale hal. Zij maakte dit jaar ook deel uit van de jury van de BolognaRagazzi Digital Award. Tot slot organiseert het Letterenfonds traditiegetrouw op 2 april samen met de Nederlandse kinderboekenuitgevers de ‘Dutch Party’ in het prachtige Palazzo Isolani.

Links