agenda

De Revisor presenteert

Het personage: de navigator

18 april 2019

Literair tijdschrift De Revisor presenteert in 2019 een eigen programmareeks: Het personage, een viertal avonden waarop steeds een ander personage tot leven gebracht wordt door schrijvers en kunstenaars op een bijzondere locatie. Op 18 april kun je tijdens de tweede editie Grand Hotel Amrâth – voormalig Scheepvaarthuis – verkennen onder leiding van De navigator.

De navigator wordt tot leven gebracht door Maria Barnas, Nyk de Vries, Selin Kuşçu, Roos van Rijswijk, Jan van Aken, Samson Young en Iduna Paalman. Een avond over kapiteins en olietankers, over dwalen, GeoGuessr spelen, mensenstromen en wat er vandaag de dag allemaal aan het woord ‘ontdekkingsreiziger’ kleeft.

Het personage

Het personage is een reeks literaire dwaaltochten door bijzondere gebouwen in Amsterdam. In een augurkenfabriek, hotel, veilinghuis en voetbalclub brengen schrijvers en kunstenaars elk programma een ander personage tot leven. Vier avonden waarin gebouw, geschiedenis en personage met elkaar verbonden raken. Het personage wordt ondersteund door het Letterenfonds via de regeling Literaire manifestaties en activiteiten.

Praktische info

  • Inloop: 19.15, aanvang 19.30 uur
  • Locatie: Grand Hotel Amrâth, Prins Hendrikkade 108, Amsterdam
  • Tickets (€ 10 / € 27 voor een passepartout)
  • Meer info: De Revisor