agenda

Expeditie Poetry: Perzië

14 april 2019

In de programmareeks Expeditie Poetry trekt De Nieuwe Liefde de wereld rond om bijzondere poëzie te verkennen en presenteren. De eerste editie is gewijd aan Perzische poëzie. Leer alles over de grote Perzische soefidichter Rumi van zijn vertaler Abdulwahid van Bommel, Nafiss Nia vertelt over bekende en minder bekende dichters als Hafez en Farough Farrokhzad en pianist Pejman Akbarzadeh speelt en vertelt over Perzische poëzie in muziek.

Expeditie Poetry

In de nieuwe programmareeks Expeditie Poetry wordt rondgetrokken over de wijde wereld. Van Perzië naar Zuid-Afrika, van Suriname naar Japan, van Syrië naar China, en dat alles in poëzie. Gidsen vertellen over de poëzie van het land, moedertaalsprekers lezen voor, muzikanten zorgen voor muziek achter de woorden. De Nieuwe Liefde onderzoekt in het ene land hoe poëzie een houvast vormt, in het andere hoe ze het web op surft en in het volgende hoe ze spreekt in uiteenlopende talen. Ieder programma is een ontdekkingstocht met kenners, liefhebbers, lezers, muzikanten en dichters.

‘Heiden, afgodendienaar, vuuraanbidder, wie of wat je ook bent, kom!’

— Rumi

Dit voorjaar zijn de eerste drie programma’s, na de Perzische aftrap kun je nog duiken in Surinaamse en Chinese poëzie. Redactie en presentatie: Mirjam van Hengel, schrijver, programmamaker en (poëzie)redacteur.

Links