agenda

Les Phares du Nord

Festival Le Livre in Metz

5-7 april 2019

Dit jaar zijn Connie Palmen en Luuk van Middelaar te gast tijdens het festival Le Livre in Metz (Frankrijk) om te spreken over hun boeken Ton Histoire. Mon Histoire (de Franse vertaling van Jij zegt het, Actes Sud) en Quand l’Europe improvise (de Franse vertaling van De nieuwe politiek van Europa, Gallimard).

Het festival is onderdeel van het vervolg op de Les Phares du Nord-campagne, deze literaire tour de France telt in 2019 vijftien etappes. Het startschot werd in maart gegeven tijdens Livre Paris, Frankrijks grootste boekenbeurs.

Les Phares du Nord - het vervolg

Met Les Phares du Nord wordt de literatuur uit Nederland en Vlaanderen gepresenteerd in Frankrijk – de tweede boekenmarkt in Europa en de vijfde boekenmarkt ter wereld. Deze intensieve campagne bracht vorig jaar al honderd Nederlandse en Vlaamse auteurs naar zo’n twintig Franse literaire festivals, beurzen en andere podia.

In 2019 zijn enkele tientallen Nederlandse auteurs in alle genres uitgenodigd door een vijftiental literaire festivals in Frankrijk. Zo wordt in mei het Maison de la Poésie omgetoverd tot een bruine kroeg voor Café Amsterdam (m.m.v. Jan Brokken, Adriaan van Dis, Anna Enquist, Herman Koch, Eva Meijer, Hagar Peeters, Frank Westerman en Tommy Wieringa), en is Nederland in juni gastland op het grootste poëziefestival van Frankrijk, de Marché de la Poésie, om in november groots over de finish te gaan als gastland op het Littératures Européennes festival in Cognac.

Links