agenda

De Brakke Grond, Amsterdam

Debutantenbal

6 april 2019

Op 6 april vindt in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam voor de vijfde keer het Debutantenbal plaats: de avond voor schrijvers, nieuw talent en iedereen met een passie voor literatuur. Verhalen die verbinden staan dit jaar in de schijnwerpers. Verwacht een avond vol optredens, masterclasses en dates met redacteuren en uitgevers die je alles kan vragen.

Zoals ieder jaar is het Debutantenbal een kans voor aspirerend schrijvers om zich te oriënteren in de literaire wereld. Het is een avondvullend programma waarin nieuw talent zich presenteert en waar toekomstige schrijvers de kans krijgen om schrijvers, redacteuren en andere uit de literaire wereld uit Nederland en België te ontmoeten.

Tijdens het bal vertellen Thomas Verbogt en Marieke Lucas Rijneveld hoe je over gevoelige kwesties schrijft, Sander Pleij vertelt hoe hij over de mens in de door kunstmatig intelligentie gestuurde wereld van morgen schrijft, en zijn redacteur Jasper Henderson vertelt waarom Pleij debuteerde bij uitgeverij Lebowski.

Debutantenschrijfwedstrijd

Traditiegetrouw worden ook ieder jaar de publieks- en vakjuryprijs uitgereikt van de Editio Debutantenschrijfwedstrijd. De publieksprijs gaat dit jaar naar Semhar Abera voor haar verhaal Selam en Maleek. De winnaar van de vakjuryprijs wordt door juryvoorzitter Thomas Verbogt bekendgemaakt tijdens het Debutantenbal.

Praktische info

Het Debutantenbal is mede tot stand gekomen met ondersteuning van het Nederlands Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties.