agenda

Museum Kranenburgh, Bergen

Neem een loopje met Sophie Zijlstra

27 maart 2019

Op woensdag 27 maart verzorgt schrijver Sophie Zijlstra een lunchrondleiding door Museum Kranenburgh in Bergen. Zijlstra woont en werkt deze maand in het Adriaan Roland Holsthuis in Bergen (Noord-Holland), de schrijversresidentie van het Bert Schierbeekfonds.

Naast de maandelijkse rondleidingen door medewerkers van het museum, geven ook bekende schrijvers gratis lunchrondleidingen door het museum. Kranenburgh organiseert de rondleidingen door schrijvers in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het A. Roland Holst Fonds. Tijdens deze 'loopjes' vertellen de schrijvers over hun ervaringen in Bergen en over de kunstwerken in Kranenburgh die hen inspireren.

Sophie Zijlstra

Sophie Zijlstra studeerde Chinees, woonde enige tijd in Kaapstad en werd reisleidster in het Verre Oosten. Enkele jaren geleden koos ze definitief voor het schrijven. Ze debuteerde in 2007 met het veelgeprezen Mevrouw Couperus, een op historische feiten gebaseerde roman waarvan vijf drukken verschenen. Haar tweede roman, Potifars vrouw, werd eveneens zeer lovend besproken.

Links