agenda

Christine Otten in de Verenigde Staten

30 mrt-5 april 2019

Christine Otten reist naar de Verenigde Staten ter promotie van de Engelse vertaling van De laatste dichters (The Last Poets, vertaald door Jonathan Reeder voor World Editions). Ze treedt op bij verschillende publieksevenementen in Washington en wordt op Columbia University in New York publiekelijk geïnterviewd door Brent Edwards.

The Last Poets worden de godfathers van de hiphop en spoken-wordpioniers genoemd. De groep werd opgericht in 1968 in Harlem, New York, de tijd van Black Power en een groeiend Afro-Amerikaans zelfbewustzijn. Hun politiek bewuste poezië legde de basis voor rap en inspireerde velen, van Marvin Gaye tot Public Enemy, en van Curtis Mayfield tot Kanye West. De huidige Last Poets zijn Umar Bin Hassan, Abiodun Oyewole en percussionist Baba Donn Babatunde.

Christine Otten schreef De laatste dichters over deze groep. De roman verscheen in het Engels bij uitgeverij World Editions onder de titel The Last Poets. Het is vertaald door Jonathan Reeder, de uitgave kwam tot stand met ondersteuning van het Letterenfonds.

Links