agenda

Was will das Weib

Onder de vulkaan #6

24 maart 2019

In de zondagse talkshow Onder de vulkaan ontvangen presentatoren Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr’acte in Groningen. Naar aanleiding van het boekenweekthema (De moeder, de vrouw) is het thema van deze zesde editie Was will das Weib.

Te gast deze editie over vrouwen zijn drie vrouwen:

Saskia Goldschmidt schreef met Schokland de eerste Groningse aardbevingsroman. Een boerderij op het Hogeland: de aarde beeft en ook binnen de boerenfamilie is genoeg opschudding over het voortbestaan.

Over het leven van de eigenzinnige kunstenares Gisèle van Waterschoot van der Gracht (1912-2013) schreef Annet Mooij de biografie De eeuw van Gisèle.

Marte Röling maakt kunst in alle soorten en maten: van grote monumentale werken in de openbare ruimte tot indringende portretten. In Uithuizen bouwt ze na de dood van geliefde Henk Jurriaans met zijn drie andere vrouwen verder aan haar werk.

De middag wordt muzikaal omlijst door vrouwenkoor Female Voices dat een muzikale bewerking van Martinus Nijhoffs gedicht 'De moeder de vrouw' ten gehore zal brengen.

  • Locatie: Grand Theatre, Groningen
  • Datum en tijd: 24 maart, 15.00 uur
  • Kosten: € 8,50/€ 6,50 (CJP/student)

Onder de vulkaan wordt gesubsidieerd door het Letterenfonds vanuit de regeling literaire manifestaties en activiteiten.

Links