agenda

De Revisor presenteert

Het personage: de conservator

21 maart 2019

Literair tijdschrift De Revisor presenteert in 2019 een eigen programmareeks: Het personage, een viertal avonden waarop steeds een ander personage tot leven gebracht wordt door schrijvers en kunstenaars op een bijzondere locatie. Op 21 maart is de eerste editie gewijd aan De conservator, in de Kesbeke Amsterdamse Tafelzurenfabriek.

De conservator wordt door Anne Vegter, Simone Atanagana Bekono, Gustaaf Peek, De onkruidenier, Alma Mathijsen en Willie Darktrousers tot leven gebracht met proza tussen de azijnbaden, essays bij de sluitmachines en poëzie bij de pasteur. Een avond over conserveringsmiddelen en onze drang om dingen te bewaren, maar ook over een familiebedrijf en de positie van de fabriek vandaag de dag.

Het personage

Het personage is een reeks literaire dwaaltochten door bijzondere gebouwen in Amsterdam. In een augurkenfabriek, hotel, veilinghuis en voetbalclub brengen schrijvers en kunstenaars elk programma een ander personage tot leven. Vier avonden waarin gebouw, geschiedenis en personage met elkaar verbonden raken. Het personage wordt ondersteund door het Letterenfonds via de regeling Literaire manifestaties en activiteiten.

Praktische info

  • Inloop: 19.15
  • Start programma: 19.30
  • Einde programma: 21.30
  • Tickets (€ 10 / € 36 voor een passepartout)
  • Meer info: De Revisor