agenda

London Book Fair

12-14 maart 2019

Van 11-14 maart zijn Barbara den Ouden, Victor Schiferli, Mireille Berman, Agnes Vogt, Bas Pauw en Alexandra Koch namens het Letterenfonds aanwezig op de London Book Fair (table 34V in het International Rights Center). Ze hebben afspraken met ca. 125 internationale uitgevers en redacteuren om de Nederlandse literatuur onder de aandacht te brengen en om de campagne in het Verenigd Koninkrijk van 2020 voor te bereiden.

Een selectie van recente Nederlandse fictie en non-fictie zal worden gepresenteerd in twee nieuwe brochures: 10 Books from Holland en Quality Non-Fiction from Holland. Daarnaast wordt maandagavond 11 maart de tweetalige bloemlezing van Friese literatuur Swallows and Floating Horses (Francis Boutle Publishing) gepresenteerd op het University College London, met voordrachten in het Fries en Engels door de vertalers David Colmer, Michele Hutchinson, David McKay, Jantsje Post en Jetske Bilker. Ook Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja treedt op.

Don't mention the I-word

Op donderdag 14 maart gaan Karin Amatmoekrim, Mano Bouzamour en Johan Fretz met elkaar in gesprek over hun werk en vragen rondom identiteit. Deze avond is een samenwerking tussen het Dutch Centre en de Universiteit van Sheffield, en wordt ondersteund door de Nederlandse ambassade. Het evenement is gecureerd door studenten van Sheffield en wordt gemodereerd door Henriette Louwerse.

Links