agenda

Het Leesteken, Purmerend

Schwob-leesclub over Leonora Carrington

5 maart 2019

Op dinsdag 5 maart is er een Schwob-leesclub over de surrealistische bundel Alle verhalen van Leonora Carrington (vertaling Lisette Graswinckel & Nelleke van Maaren). De leesclub vindt plaats in boekhandel Het Leesteken in Purmerend onder leiding van uitgeefster Ingrid Meurs van Orlando Uitgevers.

Leonora Carrington

De surreële wezens, dieren en personages die haar schilderijen bevolken komen overtuigend tot leven in de verhalen van de kunstenares en schrijfster Leonora Carrington. Ze neemt de lezer mee naar een andere realiteit die tegelijkertijd vervreemdend én herkenbaar is, waar het even logisch om vriendschap te sluiten met een hyena als om twee kolen te zien vechten in het bos. Grimmig maar ook geestig, puur en onopgesmukt. Haar hele leven schreef Leonora Carrington korte verhalen en ter gelegenheid van haar honderdste geboortedag zijn deze in 2017 voor het eerst verzameld. Hiermee is deze bundel een unieke illustratie van het talent en de ongekende verbeeldingskracht van een bijzondere kunstenaar.

Schwob

De bundel is onderdeel van de herfstactie van Schwob. Schwob zoekt en presenteert in elk seizoen de mooiste boeken die u nog nooit heeft gelezen. Vergeten klassiekers. Machtige meesterwerken. Fascinerende cultboeken. Nederlandse uitgeverijen selecteren samen met Schwob (een initiatief van het Letterenfonds) de vergeten klassiekers die u wel moet lezen. Boekhandels organiseren lezingen en leesclubs. Ieder jaar wordt op deze manier een tiental nieuwe, vertaalde klassiekers onder de aandacht gebracht. Lees over de zes herontdekkingen van deze winter op www.schwob.nl.