agenda

Uitverkocht

Grote Denkers: Lou Salomé

25 januari 2019

Op vrijdag 25 januari staat Lou Salomé (1861-1937) centraal in de programmareeks Grote Denkers in De Balie. De Russisch-Duitse filosoof, schrijver en psychoanalyticus was een feministisch denker in pre-feministische tijden; de eerste vrouwelijke psychoanalyticus. Een vrouw die, bewonderd door de meest invloedrijke mannen uit haar tijd – Nietzsche, Freud, Rilke, Wagner, Tolstoj – zich ontwikkelde tot een autonoom en toonaangevend denker.

Tijdens een theatraal-filosofische avond gaan onder andere schrijver Joke Hermsen, psychoanalyticus Iki Freud, schrijver Persis Bekkering en dichter Hannah van Binsbergen in op de belevingswereld van Lou Salomé. Hoe actueel zijn haar ideeën en werk over ‘het vrouwelijke’ versus ‘het mannelijke’, over kunst, liefde, en de menselijke ziel?

Grote Denkers

Grote Denkers is een programmareeks van de Balie in Amsterdam waarin vooruitstrevende vrouwelijke schrijvers/denkers uit de wereldgeschiedenis centraal staan. De reeks wordt mede mogelijk gemaakt door het Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties (incidenteel).

Links