agenda

Parijs

Soirée littéraire met Niña Weijers en Sytske van Koeveringe

14 februari 2019

Op 14 februari gaan Niña Weijers, Sytske van Koeveringe en Charlotte van den Broeck in gesprek met Franse collega-auteurs Julia Deck en Arnaud Cathrine. Thema van de avond is ‘La nouvelle génération comment vivre dans le monde d’aujourd’hui?’. De avond vindt plaats op het Atelier Néerlandais in Parijs en wordt gemodereerd door Julien Bisson, journalist van Le1.

Van Weijers en Van Koeveringe hun beider debuutromans vertaald in het Frans. Weijers' De consequenties werd vertaald door Sandrine Maufroy voor Actes Sud en verscheen als Les conséquences in 2017. Het is maandag vandaag van Van Koeveringe verscheen als C'est lundi aujourd'hui (vertaald door Arlette Ounanian) in januari 2019 bij NiL Editions.

covers

Les Phares du Nord

Het programma is onderdeel van de Les Phares du Nord-campagne, waarbij meer dan 100 auteurs zich in 2018 en 2019 presenteren op zo’n twintig literaire festivals door heel Frankrijk. Met deze intensieve campagne wordt de literatuur uit Nederland en Vlaanderen gepresenteerd in Frankrijk – de tweede boekenmarkt in Europa en de vijfde boekenmarkt ter wereld.