agenda

Eerste editie leesclub Young Schwob

30 januari 2019

Woensdagavond 30 januari om 20.00 uur vindt in de Literaire Boekhandel in Utrecht de eerste editie van Young Schwob plaats: een leesclub voor lezers tot 35 jaar. Deze eerste editie staat Fair Play van de Finse schrijfster Tove Jansson centraal.

Fair Play

Fair play beschrijft de liefde tussen twee vrijzinnige vrouwen op leeftijd, Mari en Jonna. De een is schrijfster, de ander kunstenares, allebei wonen ze in hun eigen appartement in hetzelfde gebouw in Helsinki. Overdag werken ze in hun eigen huis, ’s avonds kijken ze samen oude Franse films, en de zomers brengen ze door in hun huisje op een piepklein onbewoond eiland voor de Finse kust.

In glashelder, filosofisch proza beschrijft Jansson de kleine dagelijkse strubbelingen en de momenten van humor en vreugde, het fundamentele wederzijdse respect en de generositeit die de bouwstenen zijn van een gelukkige relatie. Jansson schreef dit boek op 75-jarige leeftijd en baseerde het verhaal van Mari en Jonna op haar eigen langdurige relatie met kunstenares Tuulikki Pietilä.

Young Schwob

Bij Young Schwob lees je de geheime tips uit de wereldliteratuur, geselecteerd door professionals uit het boekenvak. Je gaat erover in gesprek met andere Young Schwob-lezers, je ontmoet critici, redacteuren, vertalers en auteurs en je leert van alles over de achtergronden van boeken uit de hele wereld. Uitsluitend voor lezers onder de 35 jaar.

Praktisch

  • Wanneer: Woensdag 30 januari, 20 uur
  • Waar: Literaire Boekhandel, Utrecht
  • Toegang: Gratis, reserveren is wel aanbevolen
  • Reserveren: 030 231 9853 of via [email protected]
  • Opgeven voor de mailinglijst van Young Schwob kan via [email protected], dan houden we je op de hoogte.