agenda

Festival International de la Bande Dessinée d’Angoulême

24-26 januari 2019

http://www.bdangouleme.com/

Van 24 tot 26 januari 2019 vindt de 46ste editie plaats van het internationale stripfestival van Angoulême, het Festival International de la Bande Dessinée d’Angoulême. Het is een van de belangrijkste internationale stripfestivals ter wereld. Een aantal Nederlandse stripauteurs reist naar Angoulême, onder wie Peter van Dongen, Aimée de Jongh, Sam Peeters en Typex. Vanuit het Letterenfonds is graphic novel-specialist Barbara den Ouden aanwezig om Nederlandse graphic novels onder de aandacht te brengen van buitenlandse uitgevers.

Typex werd onlangs als winnaar van de Stripschapprijs 2019 gekroond, een oeuvreprijs voor Nederlandse stripmakers. Voor Andy is Typex ook genomineerd in de Sélection Officielle als een van de 45 kanshebbers voor de vier prestigieuze prijzen van Angoulême. De prijzen worden tijdens de beurs op 26 januari uitgereikt.

De afgelopen jaren verschenen heel wat vertalingen van Vlaamse en Nederlandse strips in het Frans, vaak na bemiddeling en met financiële steun van het Nederlands Letterenfonds of het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Links

Barbara den Ouden

Contact

Barbara den Ouden

Teamcoördinator & Specialist internationaal

[email protected]