agenda

Speciaal IFFR-programma

Guillermo Arriaga bij Boek & Meester

1 februari 2019

Op vrijdag 1 februari ontvangt Boek & Meester auteur, scenarioschrijver, regisseur en producer Guillermo Arriaga. In een speciaal programma, dat in samenwerking met International Film Festival Rotterdam (IFFR) tot stand is gekomen, vertelt hij in De Doelen over zijn films (o.a. Amores Perros, 21 Grams, Babel) en vooral over zijn nieuwe roman De ontembare.

De Mexicaanse Guillermo Arriaga is voornamelijk bekend vanwege zijn samenwerking met regisseur Alejandro González Iñárritu, met wie hij o.a. de succesfilms Amores Perros (2000) en Babel (2005) maakte. Arriaga's scenario voor Babel werd genomineerd voor zowel een Golden Globe als een Oscar. Arriaga schreef naast scenario’s ook diverse romans, waaronder Night Buffalo, dat werd verfilmd door Jorge Hernandez Aldana. In januari 2019 verschijnt zijn roman De ontembare in Nederlandse vertaling.

Organisator en interviewer Ernest van der Kwast gaat met hem in gesprek over het schrijven van scenario’s en romans, maar ook over straatgevechten en geweld, wraak en schuld, en de kracht van een persoonlijk verhaal.

De avond begint om 20.00 uur in De Doelen in Rotterdam, tickets kosten €9,- (€6,- voor studenten en boekenclubs).

NB: De voertaal van de avond is Engels.

Meer info