agenda

Festival le Goût des Autres in Le Havre

17-20 januari 2019

Niña Weijers gaat op 19 januari tijdens het programma Amsterdam-Le Havre: Les littératures populaires in gesprek met de Franse auteur Maylis de Kerangal op Festival le Goût des Autres in Le Havre (Frankrijk) onder leiding van Margot Dijkgraaf.

Het programma is onderdeel van de Les Phares du Nord-campagne, waarbij meer dan 100 auteurs zich in 2018 en 2019 presenteren op zo’n twintig literaire festivals door heel Frankrijk. Met deze intensieve campagne wordt de literatuur uit Nederland en Vlaanderen gepresenteerd in Frankrijk – de tweede boekenmarkt in Europa en de vijfde boekenmarkt ter wereld.

Niña Weijers' debuutroman De consequenties (Atlas Contact, 2014) werd in het Frans vertaald door Sandrine Maufroy (Actes Sud, 2017) en ontving mooie besprekingen in Le Monde des livres, Libération en het weekblad Le Point.

De Franse Maylis de Kerangal (1967) schreef negen boeken. Voor haar vorige roman, Naissance d'un pont, ontving ze in 2010 de prix Médicis. De levenden herstellen (in het Nederlands vertaald door Jan Pieter van der Sterre en Reintje Ghoos, De Bezige Bij) is haar grote internationale doorbraak.

Links