agenda

KVB Boekwerk seminar

Netwerkkracht van het boekenvak

17 januari 2019

Op 17 januari 2019 organiseert KVB Boekwerk het jaarlijkse seminar. Aansluitend vindt de nieuwjaarsreceptie van CPNB voor het boekenvak plaats. Dit najaar publiceerde KVB Boekwerk het onderzoeksrapport van de innovatiescan. De constatering was dat het vak aan de slag moet: we moeten versnellen en we moeten gebruik maken van de kracht van het netwerk. Het landschap zal immers, volgens de boekenondernemers zelf, in de komende vijf jaar sterk veranderen. Maar waar begin je? Hoe start je samenwerkingen die je verder helpen?

Tijdens het seminar gaan we hierop in: hoe kun je met netwerken en samenwerking een stap maken naar de toekomst?

Programma

  • Jurriaan Rammeloo, programmaleider KVB Boekwerk

Aanvang: Welkomstwoord & programma

  • Oscar Hundman, Director Commercie bij Bol.com

Binnen Bol.com wordt continu (samen)gewerkt aan vernieuwing en het optimaal opereren van de winkelteams en de cross functionaliteit hiervan. Daarnaast werkt Bol.com als platform veel samen met netwerkpartners. Hoe zet Bol.com deze vormen van samenwerking in voor vernieuwing in de boekenmarkt?

  • Mark Schoones, Creative Director bij Wayne Parker Kent en Dominique Tang, Business Developer bij Wayne Parker Kent

Wayne Parker Kent combineert in één bedrijf uitgeversactiviteiten, het zelf ontwikkelen van verhalen en de interactie met de consument. Het werkt daarbij samen met een netwerk aan partners en klanten. Wat wordt er mogelijk als samenwerking naadloos op elkaar aansluit en wat zijn de parallellen tussen content verkopen en boeken verkopen?

Pauze

  • Marco Morales, Senior Creative Consultant bij Mirabeau Marco ontwikkelt toekomstbestendige strategieën voor retail organisaties. Klanten maken volgens hem geen onderscheid tussen online en offline, zij zien alleen kansen, voordelen en meerwaarde. Hoe kun je dat omzetten in boekverkopen?

  • Afronding met de zaal

CPNB Nieuwjaarsborrel

Aansluitend start om 17.00 uur de CPNB Nieuwjaarsborrel met een kort programma in de zaal. Eveline Aendekerk deelt haar bevindingen van haar eerste 100 dagen bij de CPNB en in het boekenvak. Daarna worden traditiegetrouw de Top 100 meest verkochte en uitgeleende boeken van Nederland van 2018 bekend. Wie gaat er dit jaar met de felbegeerde oorkonde “best verkocht” of “meest geleend” naar huis?

  • Inschrijven kan tot 12 januari, er kunnen maximaal 250 mensen aan het seminar deelnemen.
  • Locatie: Compagnie Theater (Kloveniersburgwal 50, Amsterdam. Hier vindt u meer informatie over locatie en de routebeschrijving).
  • Datum: Donderdag 17 januari 2019, start programma: 14.00 uur