agenda

Poëzieweek 2019

31 jan-6 februari 2019

Van 31 januari tot en met 6 februari is het weer Poëzieweek. Het thema dit jaar is vrijheid, het motto ‘Zonder handen, zonder tanden’, Tom Lanoye schreef het bijbehorende Poëziegeschenk Vrij — wij?.

De Poëzieweek wordt afgetrapt met Gedichtendag op 31 januari. Daarna volgt een week boordevol poëzieactiviteiten: de finale van het NK Poetry Slam wordt op 2 februari in Utrecht gehouden, de nominaties voor de Grote Poëzieprijs worden bekendgemaakt op 6 februari, evenals de winnaars van de Turing Gedichtenwedstrijd en de Awater Poëzieprijs.

Tijdens de Poëzieweek zijn er overal in het land optredens van dichters in bibliotheken, scholen, boekhandels of op andere podia. Kom bijvoorbeeld kijken en luisteren naar Jaap Robben in de Bibliotheek Drachten op dinsdag 29 januari, naar Hagar Peeters in de Openbare Bibliotheek Venlo of naar Babs Gons en Mariana Hirschfeld in de Bibliotheek Haarlemmermeer op donderdag 31 januari, naar Dean Bowen in Boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem op zondagmiddag 3 februari, naar Carmien Michels en Ingmar Heytze in Groningen op maandag 4 februari, of naar Marieke Lucas Rijneveld in Boekhandel Livius De Zevensprong in Tilburg op woensdag 6 februari. Een belangrijk deel van de genoemde activiteiten werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Letterenfonds i.s.m. de Schrijverscentrale via de campagnes Boek een dichter en Spoken Word.

Voor een volledig overzicht van alle activiteiten die in het kader van Poëzieweek plaatsvinden, verwijzen u graag naar de website poezieweek.com .

Organisatie

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Stichting CPNB, Poëziecentrum, Stichting Poetry International, Vlaams Fonds voor de Letteren, Nederlands Letterenfonds, Stichting Lezen Nederland, Iedereen Leest Vlaanderen, De Schrijverscentrale, Boek.be, Taalunie, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Turing Foundation, Awater, Het Literatuurhuis, Poëzieclub, SLAG, De Nieuwe Oost | Wintertuin. Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie.

Links