agenda

De Leesclub van Alles x Schwob in Utrecht

Ingrid Meurs over Leonora Carrington

10 december 2018

Uitgeefster Ingrid Meurs van Orlando Uitgevers is te gast bij De Leesclub van Alles (DLVA) in Utrecht om te vertellen en te horen over de surrealistische verhalenbundel Alle verhalen van Leonora Carrington (vertaling Lisette Graswinckel & Nelleke van Maaren).

Leonora Carrington

De surreële wezens, dieren en personages die haar schilderijen bevolken komen overtuigend tot leven in de verhalen van de kunstenares en schrijfster Leonora Carrington. Ze neemt de lezer mee naar een andere realiteit die tegelijkertijd vervreemdend én herkenbaar is, waar het even logisch om vriendschap te sluiten met een hyena als om twee kolen te zien vechten in het bos. Grimmig maar ook geestig, puur en onopgesmukt. Haar hele leven schreef Leonora Carrington korte verhalen en ter gelegenheid van haar honderdste geboortedag zijn deze in 2017 voor het eerst verzameld. Hiermee is deze bundel een unieke illustratie van het talent en de ongekende verbeeldingskracht van een bijzondere kunstenaar. De bundel is onderdeel van de herfstactie van Schwob om de mooiste vergeten klassiekers uit de wereldliteratuur voor het voetlicht te brengen.

Leesclub

De leesclub begint om 20.00 uur, de zaal opent om 19.30 uur in De Schuur in Utrecht. Entree is €11,50 (incl. 2 drankjes) en €6,50 voor studenten. Hoofdredacteur van DLVA Roeland Dobbelaer treedt op als moderator. Meer informatie en aanmelden via DLVA.