agenda

Panelgesprek culturele arbeidsmarkt

Auteurs, uitgevers en inkomsten

27 november 2018

Wat betekenen veranderingen in de verhouding tussen auteurs en uitgevers voor de arbeidsmarktpositie van auteurs? En welke veranderingen lijken daarbij toekomstbestendig? Op 27 november gaat directeur van het Nederlands Letterenfonds Tiziano Perez hierover in gesprek met Anne Zeegers (directeur Schrijverscentrale), Jeroen Thijssen (auteur) en Milou Klein Lankhorst (uitgever bij De Correspondent).

De middag is onderdeel van een lezingenreeks over de culturele arbeidsmarkt, georganiseerd door de Boekmanstichting. In deze tweede presentatie wordt de letterensector belicht. Als eerste presenteert Jurriaan Rammeloo van KVB Boekwerk een nieuw onderzoek naar de inkomenspositie van auteurs, uitgevoerd als aanvulling op de monitor makers. Deze gegevens zullen het startpunt vormen voor een panelgesprek met experts uit de sector waarbij de relatie tussen auteurs en uitgevers centraal staat. Hoe kunnen deze partijen elkaar helpen een toekomstbestendige arbeidsmarktpositie te realiseren. Ook de rol die ondersteunende organisaties hierbij spelen komt aan bod.

Programma

  • 16.00: Welkom
  • 16.10: Presentatie Jurriaan Rammeloo (KVB Boekwerk)
  • 16.30: Panelgesprek
  • 17.15: Discussie
  • 17.30: Borrel

Tijd: 16.00 - 18.00 uur Locatie: Boekmanstichting, Amsterdam Toegang: gratis, maar aanmelden is noodzakelijk i.v.m. een beperkt aantal plaatsen.