agenda

30 Jaar C. Buddingh’-prijs op één podium

Budding(h)’ Poets

24 november 2018

Tijdens Budding(h)’ Poets, op zaterdag 24 november, staan alle dertig winnaars van de jaarlijkse C. Buddingh’-prijs voor beste poëziedebuut op één podium.

Sinds 1988 reikt Poetry International tijdens het jaarlijkse festival de C. Buddingh’-prijs uit aan de schrijver van het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het jaar. Niet voor niets is de Dordtse dichter en taalvernieuwer C. Buddingh’ naamgever van deze ‘prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie’. Dit jaar zou hij 100 jaar zijn geworden. Schouwburg Kunstmin, Poetry International en het Buddingh’ Genootschap vieren deze onvergetelijke taalvirtuoos en voordrachtskunstenaar met een feestelijke poëziemarathon met alle dertig winnaars van de C. Buddingh’-prijs op één podium. Een lange, veelkleurige stoet ‘nieuwe stemmen’ met Ilja Leonard Pfeijffer, Marieke Lucas Rijneveld, Lieke Marsman, Joke van Leeuwen, Anna Enquist, Ellen Deckwitz, Maarten van der Graaff, Radna Fabias en vele vele – nee – álle anderen.

Budding(h)’ Poets vindt op zaterdag 24 november 2018 van 12:00 tot 23:00 uur plaats in Schouwburg Kunstmin te Dordrecht. Demarathon is georganiseerd door Poetry International Rotterdam, een van de (inter)nationale literaire festivals die door het Letterenfonds via de Meerjarige regeling wordt ondersteund.

Links