agenda

Schwob-leesclub over Sinds tweeduizend jaar

27 november 2018

Op dinsdag 27 november (aanvang 19:30 uur) is er een Schwob-leesclub over Sinds tweeduizend jaar van Mihail Sebastian. De leesclub vindt plaats in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds in Amsterdam onder leiding van recensent en criticus Arnold Heumakers.

Sinds tweeduizend jaar

In het Roemenië van begin jaren twintig komt een jonge joodse student tot de ontdekking dat hij zich niet langer thuis voelt in de wereld. Hij wordt bedreigd en in elkaar geslagen door antisemitische medestudenten, maar voelt zich ook niet verwant met zijn joodse leeftijdsgenoten. Hij wandelt door de straten van de hoofdstad, waar hij gokt, drinkt en spreekt met revolutionairen, fanatici en libertijnen. En hij probeert een manier te vinden om zich te verhouden tot de vijandige duisternis die over Europa valt ten tijde van het opkomende nazisme.

Schwob

Schwob zoekt en presenteert in elk seizoen de mooiste boeken die u nog nooit heeft gelezen. Vergeten klassiekers. Machtige meesterwerken. Fascinerende cultboeken. Nederlandse uitgeverijen selecteren samen met Schwob (een initiatief van het Letterenfonds) de vergeten klassiekers die u wel moet lezen. Boekhandels organiseren lezingen en leesclubs. Ieder jaar wordt op deze manier een tiental nieuwe, vertaalde klassiekers onder de aandacht gebracht. Lees over de zes herontdekkingen van deze herfst op www.schwob.nl.

Entree is 10 euro incl. Roemeense hapjes door José Ferdinandus. Aanmelden bij m.van.der.pluijm@letterenfonds.nl.

  • Meer informatie over het boek, de auteur en vertalers op Schwob.nl