agenda

Van Kemenade & Hollaers, Breda

Schwob-leesclub over Mijn kinderjaren in de Provence

13 november 2018

Op dinsdag 13 november (aanvang 19:00 uur) is er een Schwob-leesclub over Mijn kinderjaren in de Provence van Marcel Pagnol. De leesclub vindt plaats in boekhandel Van Kemenade & Hollaers in Breda onder leiding van schrijver en recensent Max Urai.

Mijn kinderjaren in de Provence

Het onderwijzersgezin Pagnol uit Marseille brengt elke zomer door in de Provence. Terwijl vader Pagnol en oom Jules elke dag met stapels wild van de jacht terugkomen, trekt de kleine Marcel er met de boerenjongen Lili op uit om vogelvallen te zetten in de heuvels. Met humor en warmte beschrijft Marcel Pagnol de zomervakanties vol simpele geneugten van een hecht gezin aan het begin van de twintigste eeuw, en het geurige, zondoorstoofde berglandschap waar hij de mooiste dagen van zijn leven doorbracht. Dit boek brengt de eerste twee delen van Pagnols Souvenirs d’enfance bijeen: De gloriedagen van mijn vader en Een kasteel voor mijn moeder.

Schwob

Schwob zoekt en presenteert in elk seizoen de mooiste boeken die u nog nooit heeft gelezen. Vergeten klassiekers. Machtige meesterwerken. Fascinerende cultboeken. Nederlandse uitgeverijen selecteren samen met Schwob (een initiatief van het Letterenfonds) de vergeten klassiekers die u wel moet lezen. Boekhandels organiseren lezingen en leesclubs. Ieder jaar wordt op deze manier een tiental nieuwe, vertaalde klassiekers onder de aandacht gebracht. Lees over de zes herontdekkingen van deze herfst op www.schwob.nl.

Kosten € 7,50 incl. Franse versnaperingen, aanmelden via [email protected]